Herbanika Skrub / Masker Herba Tradisional (Dozen)

Rated 5.00 out of 5 based on 15 customer ratings
(15 customer reviews)

RM60.00 RM48.00

Produk skrub atau masker herba tradisional dengan beras, kunyit dan kulit rambai. Diperbuat daripada 100% bahan herba semulajadi.

1 dozen = 12 sachet

Kenali Skrub / Masker Herba Tradisional

  • Dipercayai sejak tahun 1978.
  • Menggunakan 100% herba dan bahan semulajadi.
  • 100% bebas bahan kimia.
  • Jutaan pek telah terjual.
  • Testimoni positif ribuan pengguna.
  • Rahsia kecantikan wanita Asia sejak zaman-berzaman.

Kelebihan Skrub / Masker Herba Tradisional

  • Mencerahkan kulit
  • Melembutkan & menghaluskan kulit
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati
  • Membantu memudarkan kesan parut
  • Mengurangkan bintik-bintik hitam
  • Membantu mengurangkan jerawat & parut jerawat
  • Membersih liang pori & mengawal sebum
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Menyegarkan

Langkah Penggunaan Skrub / Masker Herba Tradisional


Ambil 1 sudu besar serbuk Skrub / Masker Herba Tradisional dan letak pada telapak tangan atau mangkuk.


Tambah 1 sudu besar air, gaul sebati. Tekstur akan kelihatan seperti “paste”.


Sapu dan skrub / lulur pada wajah atau badan anda. Sekiranya dijadikan Masker, biarkan selama 15 minit atau tunggu sehingga kering.


Kemudian bilas dengan air biasa atau air suam.


Lap wajah atau badan anda dengan tuala lembut. Rasai kehalusan kulit anda.

Additional information

Weight 0.72 kg

15 reviews for Herbanika Skrub / Masker Herba Tradisional (Dozen)

  1. Rated 5 out of 5

    Luieda

    Masa belajar dulu-dulu memang slalu pakai, siap pakai buat tidur lagi, bangun tidur jer penuh habuk satu katil tapi memang betul menjadi, kulit pun halus jer.

  2. Rated 5 out of 5

    Zufend87

    Saya dah try, memang lembut dan licin habis la, skrub / masker Bunga Tanjung ni memang best, parut yang banyak kat muka ni pun dah kurang, buat muka kita rasa segar jer, tq my fren coz kenalkan produk ni.

  3. Rated 5 out of 5

    Clatiniey79

    Pernah pakai Bunga Tanjung ni masa sekolah dulu-dulu, jadikan scrub, memang best sebab whitehead hilang.

  4. Rated 5 out of 5

    Conget

    Recommended this product, i pun baru cuba for 2 weeks, kesan dia sangat puas hati, 9/10. Muka I bermasalah sebab pakai local product, tapi i tak pakai semalaman, I use it twice daily fore few mins before normal cleansing, muka cerah dan licin.

  5. Rated 5 out of 5

    Amerislovely

    Aku ni kan kalu dah guna sesuatu benda dan rasa sesuai aku akan guna sampai la bila-bila pun, dari zaman sekolah menengah dulu lagi aku guna Bunga Tanjung scrub ni. Sebab MURAH.

    Aku suka guna ni sebab aku ni aktif bersukan masa sekolah menengah dulu, pastu mmg teruk muka berminyak & jerawat2 halus.

    Pastu ada kawan aku dok guna la benda alah ni. Bila aku guna skali macam sedap jer sental2 kat badan ngan muka. Lepas sental memang halus semacam kulit. Dan sampai sekarangla aku guna bedak bunga tanjung ni buat skrub badan dan muka.

    Bila dah keje ada duit sendiri try gak beli yg berjenama dalam botol tp rasa dia tak mcm yang ni. Takat bau jer wangi, kuasa sental tu tak leh lawan yg ni. Yang ni ada mcm bau herba skit tapi jap je, pastu hilang dah bau tu, yang tinggal rasa best lepas sental dengan bedak bunga tanjung ni.

    Aku rekemen korang try sbb harganya murah je pon. Sampai sekarang aku melekat guna yang ni jer, lagi best korang leh ajak suami sental2 kat badan guna bedak bunga tanjung ni. Best giler rasa mcm kat spa ok.

  6. Rated 5 out of 5

    Syuhada

    My favourite too!! Bedak Bunga Tanjung (Bedak Kulit Rambai mama kte panggil) sbb die ada bahan Kulit Rambai, hehe start pakai sbb sunburn main netball masa sekolah.

  7. Rated 5 out of 5

    Siti Jaihan Suhana

    Ye, saya pun pengguna Bedak Bunga Tanjung ni, memang berkesan untuk hilangkan dan pudarkan parut2, harga pun sangatlah berbaloi.”

  8. Rated 5 out of 5

    Lyda Rosli

    Amalan 7 tahun kulit halus mulus, I nak share dengan korang apa yang I amalkan untuk mendapatkan kulit yg cantik, licin, halus, mulus bla bla bla.

    Dah ramai yang tanya sebelum ni, I pakai apa. I mula-mula kenal produk ni masa I study dekat Matrix Arau back in 2005. Diperkenalkan oleh my bestfriend at that time. Dia org Kelantan. Yes, produk ni if org Kelatan tak tahu, I pon tak tahu lah nak ckp apa. Sebab produk ni dari Kelantan and org Kelantan yang banyak amalkan.

    So, I dah amalkan memakai produk ni sejak dari tahun 2005. Tidak lain tidak bukan, SKRUB / MASKER BUNGA TANJUNG.

    Kebaikan:
    Pertama, if korang ada whitehead / blackhead, seriously boleh tanggal. Sbb serbuk tu mmg kasar, agak puas bila sental dekat muka.

    Ke-2, kulit jadi licin and gebu after korang gunakan. You can feel it right after you wash your face.

    Ke-3, kulit akan nampak lebih cerah, sebab sel-sel kulit mati, kulit kusam, daki pd kulit semua dah tak ada.

    Ke-4, parut-parut jerawat yg hitam juga boleh hilang, but ambil masa sedikit lama, sebab serbuk ni 100% daripada herba dan bunga-bungaan. No chemical.

    **Untuk first timer, korang akan rasa sakit sikit masa nak sental kat muka tu, sebab dia 100% serbuk. Tak mcm normal scrub dekat kedai tu, scrub dia sikit je letak. Nak sental pon puas. Gunakan 2-3 kali seminggu.

    Hopefully, after this, tak perlu la nak beli scrub mahal-mahal. Dahla ada chemical kannn. Selamat Mencuba.”

  9. Rated 5 out of 5

    Fida Aziz

    Saya start pakai produk ni tahun 1998 masa tu study di UiTM Arau, kalau org lain pakai pencuci muka best2, saya ni mcm old fashion, masuk bilik air kalau bau herba tu, saya la yg tgh pakai serbuk ni, hahahaha…

  10. Rated 5 out of 5

    Cikgu ImanShah

    Nak gelak? Gelak dulu sepuas-puas. Pernah baca pasal entri ada lelaki yang jaga penampilan. Pakai pencuci muka, set penjagaan wajah yang mahal? Apa entah jenamanya. Hehe, Imanshah pakai ni je, murah sahaja.

    Ingat orang lelaki tak reti jaga muka?? Haha, reti jugak. Pakai bedak ni gerenti cantik, mulus dan tulus.

  11. Rated 5 out of 5

    Nur Si Cikgu Ribena

    Bagus tau pakai ni. Murah pun murah. Beli banyak-banyak jimat, then praktikal. Kekadang yg serbuk mandi lulur yg moden-moden ni tak praktikal sangat. Tak terasa pun perbezaannya.

  12. Rated 5 out of 5

    Muhammad Luqman Zulkifli

    Kalau ada badan berbau, guna Skrub / Masker Bunga Tanjung, boleh disapu kat muka dan badan, lepas guna kulit akan jadi lembut, tapi orang tua kata kalau taknak ketiak hangit kita amek bedak nie sikit letak atas tapak tangan, letak air sikit, pastu gosok dekat ketiak kasi rata, biar sekejap, pastu baru basuh, korang akan rasa ketiak korang lembut, dan aku rasa produk ni boleh kurangkan ketiak berpeluh jugak.

  13. Rated 5 out of 5

    Lisarif Danisyah

    I dah try Bunga Tanjung Scrub, sangat bagus walaupun murah. Pakai kat muka dan badan. Muka jadi segar dan lembut. Badan pula akan rasa kulit segar and shinning sikit dari sebelum uoall pakai.

  14. Rated 5 out of 5

    Adawiyah

    Alhamdulillah, dah try pakai skrub nie, best sangat rasa kulit lembut je. Thank you for the speedy delivery. Hopefully kulit boleh kembali flawless before raya. Puas hati sangat. Nak cuba skrub badan pulak.

  15. Rated 5 out of 5

    Sabrina Tajudin

    Bunga Tanjung Herbal Scrub/Mask. Price wise? Awesome. I am very excited to review this product because on how I just love the multi-purpose way you can use this product.

    This product helps softens the skin and washes off grime. Eradicate small pimples, eliminate / lighten black spots.

    This product can be applied to the face and body. Just bear in mind that this powder has quite a strong herb scent because it is made from 100% natural herbs that is absolutely free from chemicals.

    Don’t be fooled by the small packaging. I only took 1/4 of the powder, mix it up with some water to make it like a paste. I can use it for my face as well as half of my body.

    I love how this scrub really makes me feel like having that expensive spa session but now it’s at my own place. Mix the powder with some sprinkle of water until it becomes a paste. I use this mixed powder on my face, in scrubbing motion, then I leave it to dry. While waiting for it to dry, I use the left overs for my body.

    I love to use this on the back of my shoulder where I usually have acne problem as well as under my armpits and between my “V” area. After 3 times using it, I can really see the difference. My back-acne problem reduced (less oily and acne scars are less visible).

    Just after 1st try, my skin feels so fresh. My underarms are also well exfoliated, bumps also become less visible. The herb scent is pretty strong to my liking, so what I do, I just use my favourite shower gel after rinsing off the scrub from my body.

    Overall, I really recommend these products. It is such a versatile product that you can use for your face as well as your body. It is 100% natural and safe for the skin. If you want to have your own spa session, go for this product. It really delivers just like the spa you went that may cost your RM300 per session.

    Love it! Strongly recommend!

Add a review

Your email address will not be published.

QR Code

QR Code